Darko Richter: "Možemo-vcima je najvažnija ideologija"

Darko Richter: "Možemo-vcima je najvažnija ideologija"

foto: Facebook Darka Richtera

Tri dana nakon povlačenja s mjesta ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, Darko Richter na svojoj je fejsbuk stranici prozvao gradsku vlast zbog ideoloških neslaganja. Tvrdi da su od njega tražili da javno ne istupa bez dogovora s glasnogovornikom Gradske uprave te da ne sudjeluje u "Hodu za život".

Ističe da je Srebrnjak rupa bez dna i kaže da će se "prokušani kadrovi ponovno ponuditi da saniraju rupu koju su sami otvorili". Status doktora Richtera prenosimo u cijelosti:

ŠTO SU OD MENE TRAŽILI DOK SU ME VAGALI ZA MJESTO RAVNATELJA SREBRNJAKA:

Da ne istupam javno, nego da nastupe koordiniram s glasnogovornikom iz Gradske uprave, nekim Jagićem.

Da ne sudjelujem na Hodu za život. To mi je ponovljeno nekoliko puta. Najviše ih je mučila medijska hajka, zbog koje su tražili da se ne branim, da pustim da se slegne.

Ponavljali su kao se dijametralno svjetnazorski razlikujemo, kao da se razlikuju samo oni od mene, ali ne i ja od njih. Udaljenost je ista. NAJVAŽNIJI IM JE BIO IDEOLOŠKI OKVIR. Sve im se na tome ruši. Netko ih je krivo podučavao (mislim, Lenjin: 'cijela politika je kadrovska politika, i ništa više'; tako je nekako govorio). Cijeli Srebrnjak je rupa bez dna, a kada dođe politički komesar, ili neki katolik za kojeg će nam javiti s portala index-hr da je to pravi katolik kakvog treba tražiti, ta će ih rupa doći glave - financijski. Prokušani kadrovi na Srebrnjaku će se pokušati ponovno ponuditi da saniraju rupu koju su sami otvorili. Ma bit će to zanimljivo. -

Očekujemo komentar iz Gradske uprave.