Davor Bernardić u skupštini čitao pismo kuharice iz vrtića!

Davor Bernardić u skupštini čitao pismo kuharice iz vrtića!

Luka Stanzl/PIXSELL

Predstavnici oporbe uspjeli su uvrstiti točku na dnevni red gradske skupštine u kojoj će se ragovarati o situaciji u zagrebačkim vrtićima za koje jedni govore da je iznimno teška dok drugi tvrde da je naprotiv dobra.

"Na jednu vrtićku grupu raspoređuje se šest naranči, a veće banane se dijele na polovine. Međuobrok je uglavnom voće, jogurt, voćni jogurt ili kefir ali ne za svako dijete, posebno ne u mlađim grupama.  Donedavno se posluživalo sezonsko voće ali od sada se poslužuju samo jaboke banane i narandže. U čuftama je 60% kruha, sarme i čufte su toliko male da stanu na dlan dječje ruke, a variva su da bi bila gušća puna brašna."

To su sve navodi iz pisma neimenovane kuharice koje je citirao Davor Berenardić na gradskoj skupštini. Gradonačelnik Milan Bandić sve to negira i tvrdi...

Toga u Zagrebu nema, to što ste vi pročitali. to ne stanuje u Zagrebu. ako mi ne date izvor onda ću smatrati da je to dezinformiranje javnosti.

Zastupnicima su podjeljeni ovotjedni jelovnici iz desetak vrtića koji su potpisani od njihovih ravnateljica.
Usto, stiglo je i priopćenje od ravnatelja i odgajatelja predškolskih ustanova grada Zagreba. U njemu između ostalog stoji da s lijeva i desna, različiti radiklani pojednici i skupine, na ružan način pokušavaju omalovažiti djelatnost predškolskog odgoja.