Deset godina za čišći okoliš

Deset godina za čišći okoliš Deset godina za čišći okoliš
Makarska Makarska
Obrovac Obrovac
Breznički Hum Breznički Hum
Dinara Dinara
Iznad Kaštela Iznad Kaštela
Baćinska jezera Baćinska jezera
Velebit Velebit
Imotski Imotski
Otok Žirje Otok Žirje
Čistilo se i pod morem Čistilo se i pod morem
Sjeverni Velebit Sjeverni Velebit
Na Savi Na Savi
Loza jama Loza jama
S Kostelićem na Mljetu S Kostelićem na Mljetu

Romeo Ibrišević/PIXSELL

Naš poznati fotograf Romeo Ibrišević cijelo desetljeće diljem Hrvatske iz prirode izvlači olupine, ostavštinu onih koji za okoliš i budućnost našega planeta ne mare. Okruglu obljetnicu odlučio je proslaviti zajedno s Radio Sljemenom iniciravši naš projekt 'Svi na zeleno' tako što nam je pokazao fotografije automobilskih olupina u srcu Parka prirode Medvednica. Tko bi na to ostao ravnodušan?

Romeo je prošao sve hrvatske krajeve, često ističe da je na relativno malom i slabo naseljenom otoku Žirju otkrio preko 250 automobilskih olupina. Kako je tek ondje gdje je ljudima priroda dostupnija nego na udaljenom otoku? 'Katastrofa', slušali smo godinama i u našem programu od Ibriševića koji je nerijetko čistio šume na širem zagrebačkom području, osobito na Žumberku. Za svoj je 'životni projekt' tijekom godina zainteresirao brojne javne osobe, primao priznanja i podršku svih ljubitelja prirode, ali i onih koji bi se o njoj trebali bolje skrbiti. Nije odustajao i Hrvatska je danas znatno manje zagađena automobilskim olupinama nego što bi to bila bez Romea.

U akciji 'Svi na zeleno' još će jednom pokazati kako se treba odnositi prema prirodi i okolišu koji nas okružuje. A čitateljima našeg portala donosimo samo mali dio foto arhive cijelo desetljeće starog cilja - očistimo Hrvatsku!