Deseta obljetnica rada Hitnog bolničkog prijema bolnice Sveti Duh

Deseta obljetnica rada Hitnog bolničkog prijema bolnice Sveti Duh

Goran Stanzl/PIXSELL

Objedinjeni Hitni bolnički prijem kliničke bolnice Sveti Duh obilježava desetu obljetnicu rada povodom čega je održan svečani prijem na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Trenutno je u njemu zaposleno osam mladih liječnika raznih specijalizacija, ali i specijalizanti hitne medicine.

Objedinjeni hitni bolnički prijem središnje je mjesto za prijem, obradu i zbrinjavanje hitnih bolesnika bez obzira na dijagnozu. Kroz njega godišnje prođe više od 60 tisuća bolesnika, a organiziran je tako da je pacijent u središtu svih zbivanja, a na raspolaganju su mu svi specijalisti koju pružaju adekvatnu medicinsku pomoć.

- Ovo je stvarno veliki dan za najmlađi odjel u bolnici - istaknula je pročelnica Hitnog prijema profesorica Višnja Nesek Adam.

Ravnatelj Kliničke bolnice Sveti Duh Mladen Bušić istaknuo kako su u bolnici veoma ponosni što su prije deset godina mogli osnovati Hitni bolnički prijem uz pomoć Grada Zagreba.

Svaki bolesnik dolaskom na Objedinjeni hitni bolnički prijem prolazi kroz proces trijaže, odnosno, proces određivanja prioriteta liječenja bolesnika. Trijažna skala ima 5 kategorija hitnosti, kojom se određuje maksimalno vrijeme čekanja na pregled liječnika. To znači da će bolesnici s težim stanjem biti pregledani prije ostalih pacijenata, bez obzira kojim su se redoslijedom javili u hitnu službu.

U odjelu hitnog bolničkog prijema provode se dijagnostički i terapijski postupci te pregled određenog specijaliste. Nakon obrade i postavljanja krajnje dijagnoze pacijent se otpušta na kućnu njegu ili se hospitalizira.