Dijelovi nadvožnjaka iznad Kustošijanske ulice prijete stanovnicima

Dijelovi nadvožnjaka iznad Kustošijanske ulice prijete stanovnicima

Davor Puklavec/PIXSELL

Most iznad Kustošijanske ulice koji spaja nekadašnju ciglanu na Črnomercu s Grmoščicom već je godinama opasan za prolaznike zbog dotrajalih drvenih dijelova. U emisiji Moj Firtl stanovnici su izrazili zabrinutost zbog dotrajalosti mosta.

Most iznad Kustošijanske ulice zapravo je nadvožnjak sagrađen davne 1945. i zaštićen kao kulturno dobro, a njime se prevozila se glina od Grmoščice do nekadašnje Ciglane.

Spominjalo se kako bi on mogao postati dio šetnice koja bi spojila terminal na Črnomercu s rekreacijskom zonom na Grmoščici. Prošli je mjesec na Aktualnom satu Gradske skupštine gradonačelnik najavio da će nadležni ured provjeriti stanje mosta i ukloniti dijelove koji su potencijalno opasni za prolaznike. 

U emisiji Moj Firtl stanovnici su izrazili zabrinutost zbog dotrajalosti mosta. 

Zemljište je u vlasništvu Agrokora, države i ostalih privatnih vlasnika zbog čega su svi projekti vezani uz most stali. Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić istaknula je da su iz vještačenja konstrukcije nadvožnjaka u Gradu zaključili:

- Detektiralo se da ove drvene oplate, koje su zapravo drvena gazišta, i drvene ograde nadvožnjaka i drugi drveni dijelovi će se sanirati odmah bez obzira na to kako ćemo se mi dogovoriti, to će Grad Zagreb preuzeti na sebe - poručila je Olivera Majić.

Pročelnik za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić rekao je da se drveni dijelovi mosta sigurno mogu sanirati.

- Za uklanjanje ovoga nadležan je Ured za izgradnju grada, oni će pristupiti tome i oni će to odraditi. Međutim, ovdje nije samo nadležnost Grada Zagreba, imate privatne vlasnike, ali Grad Zagreb će ovo sve što ugrožava skloniti - rekao je Kalinić.

U dogovoru s građanima i gradskim četvrtima Grad će nadvožnjak ili sanirati ili rušiti, a vodit će se, prije svega, sigurnošću građana.