"Diktat-ura i pol": Tko zna pisati, ide u Rim!

"Diktat-ura i pol": Tko zna pisati, ide u Rim!

photo: WWW

Koliko ste "jaki" u pravopisu i gramatici? Vrijeme je da se suočite sa svojim (ne)znanjem u još jednom izdanju jedinstvenog jezičnog kviza u elektroničkim medijima - "Diktat-uri i pol"! Ponedjeljak, 26. svibnja u 13,30 - Radio Sljeme!

Da hrvatski standardni jezik itekako ima svoje poštovatelje, dvaput godišnje dokazuje radijski jezični kviz "Diktat-ura i pol". U ponedjeljak od 13,30 izložite svoje jezično znanje i provjerite koliko ste se odmaknuli od školskih klupa. 

Princip je sljedeći: stručni suradnik emisije "Hrvatski naš svagdašnji" docent Marko Alerić izdiktirat će diktat klasične školske duljine i težine, a Vi ga trebate točno napisati i poslati elektroničkom poštom na adresu hrvatski.sljeme@hrt.hr u zadanom vremenu. I nemojte se opuštati jer će docent Alerić diktat čitati s pogreškama, a Vi ih trebate uočiti i ispraviti!

Zvuči teško? Nije uopće ako Vam je ovladavanje vlastitim jezikom svakodnevna rutina! Glavna nagrada za najboljeg jezičnog znalca je trodnevno putovanje za dvoje u Rim (dar agencije "Piligrin"). Kao i uvijek, "Diktat-ura i pol" donosi vrijedna jezična izdanja naših partnera: Matice hrvatske, Leksikografskog zavoda "Miroslav Krleža", Instituta za jezik i jezikoslovlje, Naklade Ljevak i Novog Libera. 

Ovoga puta, jednoglasno je odlučeno da će sva prikupljena jezična izdanja ići u poplavljena područja Slavonije za obnovu knjiškog fonda neke od nastradalih knjižnica. Nažalost, puno ih je...

Slušajte nas i sudjelujte u "Diktat-uri i pol" u ponedjeljak, 26. svibnja od 13 sati i 30 minuta!