Djeca hrvatskih branitelja otišla na trodnevni izlet na Sljeme

Djeca hrvatskih branitelja otišla na trodnevni izlet na Sljeme

Zarko Basic/PIXSELL

Djeca hrvatskih branitelja osnovnoškolskog uzrasta jutros su se zaputila na trodnevni izlet na Sljeme. U organizaciji gradskog ureda za branitelje i Crvenog križa Zagreb očekuje ih edukativni, ali i zabavni programi.

U okviru gradskog projekta Dan za radost djeca će tri dana boraviti u Domu Crvenog križa Zagreb na Sljemenu. Uz nešto snijega kojega gore već ima, nadamo se da će ga pasti i još više kako bi djeca uživala u tim radostima. Mi ćemo im ponuditi malo edukacija o prvoj pomoći, prevenciji o trgovanju ljudima i promociji humanih vrednota, a ostalo ćemo svesti na uživanje u igri, hrani i piću, rekao je ravnatelj Crvenog križa Zagreb, Petar Penava.

50-ak osnovnoškolaca ipak se najviše raduje snježnim radostima. Jako se veselim grudanju, pravljenju anđela i druženju s prijateljima!, Raduje me posebno što ću se tamo provoditi s prijateljima., Jako se veselim Sljemenu. Bila sam već tri puta i znam što me sve čeka i svemu se veselim., Očekujem samo zabavu, grudanje i igranje, samo su neka od očekivanja radosnih mališana.

Kroz pedagoške aktivnosti i zabavne igre, cilj ovog projekta je pružiti najmanjima još malo veselja, rekla je pročelnica gradskog ureda za branitelje, Vesna Helfrih. Cilj nam je da se djeca opuste od škole. Da uživaju lijepog ugođaja Sljemena. Ovo je samo jedan dijelić kojeg svake godine prirpemamo za djecu hrvatskih branitelja u okviru programa Dan za radost.

Iako su školski praznici sami po sebi za djecu radost ovaj će program zasigurno pridonijeti njihovom veselju.