Do 15-oga siječnja Bakačeva je ski-staza!

Do 15-oga siječnja Bakačeva je ski-staza!

foto: Snow Queen Trophy

Dva dana nakon revijalne utrke legendi, skijaška staza u Bakačevoj u petak se otvara za građane. Osim testiranja snowboarda i skija, bit će tu mali snježni par i predstavljanje natjecateljskog skijanja za djecu.

Danas se staza skraćuje i rade se završne pripreme skijališta koje će se, u konačnici, protezati od drugog rotora kod ulice Pod zidom do Trga bana Jelačića. Skijalište se otvara 6. siječnja u 14 sati i otvoreno je do 21 sat, dok će ostale dane raditi svaki dan od 9 do 21 sat. U razdoblju od 7. do 13. siječnja skijalište je namijenjeno na korištenje djeci od 9 do 16 sati, dok od 16 do 21 sat na njemu mogu uživati odrasli.

Za sve koji dolaze sa svojom skijaškom ili snowboard opremom spuštanje niz stazu bit će besplatno, a građani će se moći skijalištem spuštati u grupama od najviše 20 ljudi s izmjenama svakih 15 minuta. Oni koji nemaju svoju opremu, moći će unajmiti skijašku i snowboard opremu. Isto tako, svakodnevno će se na skijalištu po promotivnim cijenama održavati i škole skijanja i bordanja, za djecu u terminima od 11 do 16 sati, a za odrasle od 16 do 19 sati.

Uz to, na skijalištu će se 6. i 7. siječnja provoditi testiranja skija i snowboarda, 8. siječnja od 12 sati na programu je prezentacija natjecateljskog skijanja za djecu, a 14. siječnja od 14 do 21 sat bit će napravljen mali snow park. Posljednjeg dana obilježit će se FIS-ov „World Snow Day“ posebnim zabavnim programom punim iznenađenja.