Docent Darko Richter izabran za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak

Docent Darko Richter izabran za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak

Robert Anić/Pixsell

Docent Darko Richter izabran je za novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak. Tako je odlučilo Upravno vijeće bolnice. Podsjećamo da je bivši ravnatelj bolnice Srebrnjak Ivo Dumić Čule razriješen 26. srpnja, a od tada je obnašateljica dužnosti ravnateljice bila Duška Markov Glavaš.

Inače, za ravnatelja bolnice šest je kandidata: Saša Lamza, Boro Nogalo, Ada Barić Grgurević, Ivan Pavić, Darko Richter i Mirjana Turkalj. 

- Svih šest molbi s obzirom na uvjete natječaja su bile valjane i razgovarali smo sa svih šest kandidata. Potom smo birali i kandidat koji je dobio najviše glasova, i to četiri od šest, je docent Richter. On je izabrani ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak. Čini nam se da je docent Richter najbolji kandidat s obzirom na životopis, s obzirom na upravljačko iskustvo jer je bio tijekom više godina zamjenik ravnatelja KBC-a Rebro i nakon toga je bio voditelj, znači, upravljačko iskustvo je definitivno tu - priopćila je predsjednica Upravnog vijeća bolnice, prof.dr. Sanja Kolaček.