Dodjela stanova stradalima u potresu

Dodjela stanova stradalima u potresu

Goran Stanzl/PIXSELL

Grad Zagreb jučer je raspisao javni poziv za dodjelu stanova građanima koji su nakon potresa ostali bez domova. Dvjestotinjak stanovnika Podsljemena i Gornje Dubrave smješteno je u stambenim kontejnerima, a njih još dvjesto, iz stambenih zgrada, privremeno je dom našlo u Hostelu Arena.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, u našoj emisiji "Obnavljamo Zagreb zajedno"  objasnio je da prioritet za dodjelu gradskih stanova imaju obitelji s djecom.

-Kriteriji idu u prilog obiteljima. Dakle, obiteljima s djecom. Jer, mislimo da u Hostelu Arena.. Hostel je u dobrom stanju, te sobe su u dobrom stanju, djelatnici se lijepo brinu za naše sugrađane... Međutim, to doista nije mjesto gdje neka obitelj može boraviti. Djeca se negdje moraju igrati, negdje moraju i učiti, to nije habitat za obitelj. Prema tome, primarno je ovo usmjereno na obitelji da ih se što prije prebaci u gradske stanove.-

Detalji o privremenom stambenom zbrinjavanju građana pogođenih potresima, objavljeni su na mrežnoj stranici Grada Zagreba. 

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet