Doniranje knjiga za učenike iz Karaševa

Doniranje knjiga za učenike iz Karaševa

Goran Stanzl/PIXSELL

Učenici i učitelji osnovne škole "dr.Ivan Merz" nakon razmjene učenika sa školom u Karaševu, iz Rumunjske, a u sklopu projekta "Prijateljstvom protiv različitosti " pokrenuli su akciju prikupljanja knjiga na Hrvatskom jeziku.

Razmjena učenika s Rumunjskom organizirana je u sklopu projekta Prijateljstvom protiv različitosti - putovi i misli blaženoga Ivana Merza.  Prema riječima ravnatelja Zvonka Piljeka, smisao je projekta u prijateljskim i radnim susretima osnovnoškolaca i učitelja iz različitih krajeva te upoznavanje posebnosti kraja i kulture.

"Učenike pokušavamo upoznati sa njihovim prijateljima istih godišta iz različitih zemalja. Tako da i oni vide na svojem vlastitom iskustvu da imaju iste probleme u školi, iste probleme sa knjigama itd. U Rumunjskoj nemaju dovoljno Hrvatske literature te je to razlog zašto smo pokrenuli ovu akciju."

Donirati se mogu sve knjige na hrvatskom jeziku, bilo da je riječ o udžbenicima, beletristrici ili stručnoj literaturiKnjige koje se doniraju mogu biti i djelomično oštećene, a sama akcija nema određeni rok već kada se skupi dovoljan broj knjiga organizirat će se njihov transport za Rumunjsku.