Dvodnevni međunarodni skup o "Održivoj urbanoj mobilnosti"

Dvodnevni međunarodni skup o "Održivoj urbanoj mobilnosti"

R.S.

Udruga civilnog društva "Odraz" i mreža "Civinet" organizirali su međunarodni skup prometnih stručnjaka, prostornih planera, predstavnika udruga i javnih poduzeća koji su zainteresirani za razvoj održivog prometa u gradovima.

Pod nazivom "Urbana mobilnost" stručnjaci iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine dva će dana raspravljali i izmjenjivali iskustva kako poboljšati integriran prijevoz putnika u velikim urbanim sredinama.  

Ovaj je skup ujedno i dio studijskog putovanja za članove mreže CIVINET za koje je u suradnji s Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj Grada organiziran i terenski posjet nekoliko gradskih lokacija. 

Direktor društva "Integrirani promet zagrebačkog područja" Damir Kapuđija naveo je kako bi se u Zagrebu unaprijedila pokretljivost stanovnika:

"Potrebno je uskladiti vozne redove željeznice i ZET-a, integrirati biciklističku mrežu u javni prijevoz putnika. Neophodno je integrirati prsten koji okružuje Zagreb, također uskladit vozne redove, uspostavit sustav jedinstvene karte".

 Na skupu sudjeluje više od 80 sudionika iz različitih krajeva Hrvatske te BiH, Makedonije i Srbije – prometni stručnjaci, predstavnici gradova i općina, fakulteta, instituta te relevantnih udruga i poduzeća.