'Eko tjedan' škole dr. Ivana Merza

'Eko tjedan' škole dr. Ivana Merza

Marko Lukunic/PIXSELL

Zeleni tjedan u osnovnoj školi dr. Ivana Merza s tradicijom dugom 113 godina, održava se već četvrt put. Eko skupina učenika, nazvana - „Mali zeleni" animiraju ne samo učenike i nastavnike, već i roditelje te sve one koji svojim radom žele doprinijeti uređenju školskoga okoliša.

"...Namjera nam je uzgojiti primjeren vrt za naše učenike, roditelje i sugrađane, a ujedno bi i edukativno djelovali na učenike koji bi čuvali okoliš, sadili i čuvali biljke i brinuli se za kompletni eko sustav. Svima nam je stalo u kakvom okolišu živimo, a naša uloga je da osvijestimo mlađim generacijama kako bez očuvanja okoliša nema ni ljudskog postojanja na Zemlji. U našoj školi djeluje EKO skupina učenika ( Mali zeleni) koja održava naš okoliš škole..." - navedeno je to, među ostalim, na internetskim stranicama Škole.

Tjedan u kojem će i ove godine pokušati urediti školski okoliš, Mali zeleni prigodnu su nazvali -„Tjednom brige za budućnost". Među ostalim, on će biti ispunjen: izradom plakata, skupljanjem paprira te sadnjom cvijeća i drveća - otkrio je za Radio Sljeme ravnatelj škole Zvonko Piljek.