Ekološki informacijsko-edukativni centar

Ekološki informacijsko-edukativni centar

R.S.

Agencija za okoliš i prirodu danas je predstavila projekt multi-medijskog centra namjenjenog za djecu predškolske i školske dobi. Vrijednost projekta iznosi 270 tisuća eura, od kojih je 90 posto pokriveno iz Europskih fondova.

Glavni cilj ovog informacijsko-edukativnog centra biti će podizanje svijesti kod djece ali i javnosti općenito, o zabrinjavajućim ekološkim problemima s kojima se susrećemo. Prema riječima jednog od voditelja projekta Dražena Nikolića, u prezentaciji sadržaja korisititi će se najnovije tehnologije.

" Kako bi djeci što bolje prezentirali sadržaje koristit ćemo se sustavima za virtualnu i poboljšanu stvarnost, hologramima, video sustavima sa 360 stupnjeva itd."

Predstavnik Europske Komisije u Hrvatskoj Branko Baričević naglasio je da je svijest o potrebi čuvanja okoliša i prirode, te potraba da stvaramo jedno kružno, održivo gospodarstvo iznimno važno. Ministar Zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović podržao je otvaranje informacijsko-edukativnog centra te u izjavi medijima rekao

" Mi nužno moramo, ako želimo podignuti stupanj održivosti našega društva, mijenjati svoje ponašanje. dakle, tu je pitanje odnosa prema energiji, otpadu, transportu."

Prva faza projekta, vrijedna 270 tisuća eura, mora biti dovršena u slijedećih 12 mjeseci. 
Osim samog centra ovaj projekt predviđa i organiziranje brojnih predavanja i radionica po vrtićima i školama diljem Hrvatske