"Ella i Marilyn" u Komediji

"Ella i Marilyn" u Komediji

Davor Visnjic/PIXSELL

Ansambl kazališta Komedije premijerno će večeras izvesti predstavu "Ella i Marilyn" u režiji Nine Kleflin, prema predlošku dramatičarke Bonnie Greer o prijateljstvu Elle Fitzgerald i Marilyn Monroe u režiji Nine Kleflin.

U ulogama dviju velikih umjetnica nastupit će Zdenka Kovačiček kao Ella i Vanda Winter kao Marilyn. Priču o njihovu prijateljstvu, hrabrosti, strahovima i nadama prati dvadesetak glazbenih brojeva, među kojima najveći Ellini hitovi poput "Lady Be Good" ili "Blue Moon", dok će Marilyn, među ostalim, otpjevati slavnu "Diamonds Are a Girl's Best Friend".

Kao glazbena pratnja nastupit će jazz band Komedijina orkestra u kojemu su Mladen Baraković, Ante Mažuran, Borna Šercar, Ramon Reberšak, Zdenko Ivanušić i Joe Kaplowitz, a uz njih nastupit će i Mateja Ivanković, Petra Radošević, Morana Paškiević, Emil Kuzminski, Zoran Simikić, te Dejan Jakovljević iz Komedijina baletnog ansambla.

Prijevod potpisuje David Stopper, scenograf je Osman Arslanagić, kostimografkinja Marija Šarić Ban, a koreograf Dinko Bogdanić.