Fakultet elektrotehnike i računarstva - “prijatelj bicikliranja”

Fakultet elektrotehnike i računarstva -  “prijatelj bicikliranja”

foto:Sinidikat biciklista

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva predstavnici udruge “Sindikat biciklista” uručili certifikat “prijatelj bicikliranja” dekanu Mislavu Grgiću. Cerfifikat je zaslužio zbog poticanja zaposlenika, studenata i posjetitelja na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom.

Iz Sindikata biciklista su poručili: “Pružanjem infrastrukture, svojim radom i nastojanjima, FER predstavlja pozitivan i poželjan primjer u društvu za očuvanje okoliša, zdravlja i javnog prostora putem povećanja održivog oblika kretanja – bicikliranja.” Dekan Grgić zahvalio se i izjavio: “Puno smo uložili u kvalitetnu infrastrukturu za bicikle i bicikliste, s inovativnim rješenjima u očuvanju sigurnosti bicikala. Hvala Sindikatu biciklista što je prepoznao naš rad, ali hvala i našim zaposlenicima i studentima što bicikliraju i čuvaju okoliš i svoje zdravlje!“

U Sindikatu biciklista svoj program certificiranja tzv. “cycle-friendly” organizacija tek započinju, nakon što su postali licencirani provoditelj certifikacije od strane Europske biciklističke federacije, što organizacijama donosi europsku standardizaciju. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “prijatelji certificiranja” mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr . “U današnje vrijeme kada je smanjenje utjecaja motoriziranog prometa na okoliš i zdravlje od presudne važnosti, primjeri poput FER-a pokazuju pozitivan pomak prema direktnom djelovanju u tom smjeru” zaključili su iz Sindikata biciklista.