Festival nogometa na Bundeku

Festival nogometa na Bundeku

foto: www.festivalnogometa.com/

Mjesec dana u gradu će trajati Festival nogometa tijekom kojeg će Zagrepčani utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu moći gledati na velikim ekranima na Bundeku, Jarunu i na Trgu bana Jelačića. To je najavljeno na konferenciji za novinare na Bundeku.

U velikom šatoru na istočnoj strani jezera Bundek od prekosutra do 13. srpnja navijači će moći uživati u prijenosima hrvatskih i drugih utakmica sa svjetskog prvenstva, ali i u koncertima popularnih glazbenih izvođača i bogatoj ugostiteljskoj ponudi. U sklopu Festivala nogometa nalazit će se nogometno igralište od umjetne trave dimenzija 24x12m s tribinama za više od 300 gledatelja, na kojem će se svakodnevno odvijati besplatna mala škola nogometa te nogometni turniri za odrasle s atraktivnim i zanimljivim nagradama za najbolje momčadi. Pokrovitelj manifestacije gradonačelnik Milan Bandić sve je pozvao na Bundek: 

"U Brazilu će biti sambe, a ovdje na Bundeku će biti naših taktova - zagrebačkih, hrvatskih i europskih. I neka na Bundeku uživaju svi koji ovdje dođu ovih mjesec dana, a negdje oko ponoći kad budemo slavili pobjede, ja častim sve naše sugrađane besplatnim kupanjem u Bundeku", rekao je Bandić.     

Pročelnik gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić najavio je pak da će navijači i poslije ponoći moći gledati utakmice u kafićima u cijelom gradu:

"U dogovoru s resornim ministarstvom prije svega svi ugostiteljski lokali radit će do 2 sata u noći i želja nam je da, pokraj ove tri navijačke zone koje ćemo imati ovdje na Bundeku, na Trgu bana jelačića i na Jarunu, Grad Zagreb živi s hrvatskom nogometnom reprezentacijom", istaknuo je Lovrić.   

Inače, uz sportski, zabavni i natjecateljski karakter, Festival nogometa pokazat će i dozu humanosti. U sklopu Festivala prodavat će se navijačke naljepnice za lice i tijelo, a dio sredstava namijenjen je Hrvatskoj ligi protiv raka i skupljanju sredstava za pomoć udruzi koja svakodnevno brine o tisućama oboljelih pacijenata. Povodom toga organizirat će se i nogometna utakmica žena, dama, djevojaka iz javnog života Hrvatske, koje će svojim primjerom i nogometnim znanjem podržati ovaj humanitarni projekt i dati podršku Hrvatskoj ligi protiv raka.

Detalje potražite na www.festivalnogometa.com