Gdje je novac prikupljan za Noru?

Gdje je novac prikupljan za Noru?

Robert Anic/PIXSELL

Roditelji pokojne Nore Šitum optužili su predsjednicu udruge Hrabro dijete Jasminku Žužić da krije podatke o tome koliko je novca uplaćeno. Žužić opovrgava.

Đana Atanasovska već mjesecima od udruge traži da joj dostavi papire o tome koliko je novca uplaćeno u humanitarnu akciju za Noru. Zbog inzistiranja na tome da javnost i ona imaju pravo znati, Atanasovska je izgubila mjesto u udruzi. Čelnica udruge Jasminka Žužić isključila je iz članstva nju, a isključen je i Alen Kocić koji je ispričao da je doznao kako je od ukupno 7,5 milijuna kuna, koliko je prikupljeno za malenu Noru, 575.000 dolara uplaćeno američkoj bolnici te da se ne zna gdje je ostatak.

'Zahvaljujem vam što lažete, obmanjujete mene i javnost, što nemate nikakvog morala, što bacate ljagu na sve dobro sto ste učinili za mene i svu djecu od svega srca', rekla je Đana Atanasovski, optužujući Jasminku Žužić, predsjednicu udruge Hrabro dijete da proteklih mjeseci skriva bankovne izvode i izvod donacijskog telefona u humanitarnoj akciji za Noru Šitum. Norini roditelji također su pozvali državne institucije da stanu na kraj ovakvim stvarima.

'Niti je nestao, a niti je zamračen. Jadno je i tužno je kad ljudi sude bez da čuju i pitaju drugu stranu. Do sada nas nitko nije pitao koliko nam je djece umrlo, koliko se još bori za život, a pogotovo kojoj sve djeci smo mogli "dati kartu za život" kao maloj Nori. Mi nemamo PR agenciju koja nam organizira evente, niti imamo PR agenciju koja nam organizira press konferencije, mi smo mali ljudi, mala slavonska udruga Hrabro dijete koja je jedina stala iza Đane kada je to trebalo i neka institucije ove države kažu imaju li ostala djeca koja čekaju svoju šansu za život PRAVO na to ili ne?! Tužno je i jadno što radite ostaloj bolesnoj djeci za koju se svakodnevno borimo. No, istina i pravda uvijek na kraju pokažu tko je imao kakav cilj. Naš cilj su djeca', objavila je udruga Hrabro dijete na svom Facebook profilu.