Gibon Kent odlučio - Hrvatska je bolja od Engleske i igrat će u finalu SP

Gibon Kent odlučio - Hrvatska je bolja od Engleske i igrat će u finalu SP

Matija Habljak/PIXSELL

I uoči šestog nastupa Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji mnogobrojni novinari i TV ekipe odlučile su se za dolazak u Zoološki vrt grada Zagreba kako bi vidjeli što će uoči polufinalnog susreta Hrvatska – Engleska prognozirati gibon Kent.

Kod njega, nedoumice nije bilo. Hrvatska prolazi Englesku i čeka boljeg iz susreta Francuska – Belgija.Ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok:

"Gordi Albion će svakako pasti na koljena. U Kentu kuca srce vatreno. Danas je bilo vidljivo da je on išao pogledati što su posipale iz engleske babuške Fiona i Kulička da bi jasno nakon toga dao do znanja dugim zadržavanjem da ga zanima samo babuška s zastavom Hrvatske. Fiona i Kulička su nakon svega micanjem babuške s engleskom zastavom simbolično pokazale da torbe moraju pakirati naši sutrašnji suparnici. Naprijed vatreni – Hrvatska sigurno pobjeđuje."
Prije ovog susreta Hrvatska i Engleska igrali su međusobno sedam puta. Englezi imaju četiri a Hrvatska dvije pobjede. Jedan susret završio je bez pobjednika. Gordi Albion nerado se sjeća domaćeg 3 : 2 poraza u kvalifikacijama za EP 2008. Hrvatska želi čim prije zaboraviti kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010. Nakon dva susreta Englezi su slavili s gol razlikom 9 : 2 . U Zagrebu je bilo 4 : 1 a u Londonu 5 : 1.