GLAS i Torjanac na Trešnjevačkom

GLAS i Torjanac na Trešnjevačkom

foto: Radio Sljeme

Na Trešnjevačkom placu konferenciju za novinare održala je kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba Anka Mrak Taritaš i tom prigodom predstavila svojeg zamjenika, nestračkog gradskog zastupnika, redatelja i glumca Marka Torjanca.

Marko Torjanac je upozorio da je kultura u Zagrebu nestala između elitizma i populizma, i da je uzrok elitizma klijentelizam, a uzrok populizma podilaženje glasačima! "

- Ono što će biti naša zadaća je vratiti Zagrebu građansku urbanu kulturu, koja je rezultat intelekta, znanja, kritičkog odnosa prema stvarnosti i kreativnosti koja proistječe iz humanističkih vrijednosti. Moramo kulturu učiniti dostupnu svima i posvuda, moramo je učiniti inkluzivnom i vratiti joj prosvjetiteljski karakter, jer jedino tako možemo formirati građansku zajednicu na progresivnim i pozitivnim vrijednostima i jedino tako možemo ići naprijed - naglasio je Torjanac.

- Ono što je najvažnije u Gradu Zagrebu je promijeniti način upravljanja! - naglasila je Mrak Taritaš te rekla da se moraju skinuti ružičaste naočale i suočiti se sa stvarnošću. - Jer, stvarnost je, što se tiče financija alarmantna, a mi nudimo ljudima promjene kojih se oni neće bojati. Zagreb je zaslužio napraviti iskorak, ne prema 2030. nego prema 2050. U tom iskoraku trebaju ljudi koji znaju, koji hoće i koji mogu i koji iza sebe imaju iskustvo kojim su dokazali da je tome tako - rekla je Anka Mrak Taritaš.