Glomazni otpad pod okriljem noći završio na Jakuševcu?

Glomazni otpad pod okriljem noći završio na Jakuševcu?

Patrik Macek/PIXSELL

Unatoč zabrani inspekcije resornog ministarstva da se glomazni otpad zbrinjava na Jakuševcu, Holding je čini se na ovaj način odlučio ukloniti otpad s gradskih ulica.

"Kamioni su cijelu noć dovozili glomazni otpad iz grada, a bagerom su na odlagalištu taj otpad zatrpavali kako bi prikrili kršenje zabrane odlaganja glomaznog otpada na Jakuševcu", javio je jutros Radio Sljemenu Ratko Bedeković iz jakuševečke Udruge za zaštitu okoliša. Bedeković je s nekoliko drugih Jakuševčana na ulazu na odlagalište zaustavio jedan od Čistoćinih kamiona s glomaznim otpadom, a ondje je stigla i policija. Jakuševčani javljaju da se nakon dolaska policije ostali kamioni s glomaznim otpadom okreću i vraćaju prema gradu.

Podsjetimo, proteklih dana inspekcija je Gradu Zagrebu naredila hitno uklanjanje glomaznog otpada s ulica, postavivši pritom rok za to do utorka, 3. prosinca. Holding se u svom priopćenju o ovoj naredbi inspekcije očitovao i najavio uklanjanje otpada s kritičnih lokacija tijekom ovog vikenda, no nije izvjestio kamo će s otpadom.

Gradonačelnik Milan Bandić i uprava Holdinga prije toga su najavili kako će do kraja godine pronaći alternativu za zbrinjavanje glomaznog otpada, ali ne u Zagrebu. Proteklog mjeseca Čistoća je dio glomaznog otpada s ulica zbrinula na mraclinskom odlagalištu kraj Velike Gorice, ali je zbog otpora tamošnjeg stanovništva daljnje dovoženje zagrebačkog glomaznog otpada prekinuto.

Ratko Bedeković