Gordan Maras: Za ljepše fasade našega grada moraju se koristiti EU fondovi

Gordan Maras: Za ljepše fasade našega grada moraju se koristiti EU fondovi

Ivan Buvinic/PIXSELL

Predsjednik Gradskog odbora SDP Zagreba Gordan Maras sa suradnicima danas je na križanju Petrinjeske i Đorđićeve ulice održao konferenciju za novinare koja je u sklopu akcije "Svaki tjedan ogranak jedan " za temu imala "Fasade- zagrebački New Deal."

Prije dvije godine pompozno najavljen projekt preuređenja fasada našega grada nije se makao dalje od početka. Činjenica je naglasio je predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras da se za obnovu fasada prijavilo preko 3 700 zainteresiranih koji još čekaju da im se poveća energetska učinkovitost zgrada koje bi se uz to trebale riješiti i derutnih i opasnih pročelja. Iz tog razloga poručio je Maras:
- U zadnje dvije godine aktualne vlasti od te najave obnovilo se svega nekoliko fasada. Iz tog razloga, mislim da bi se trebalo napraviti je aktivnije iskoristiti EU sredstva za energetsku učinkovitost koja čekaju da se za to iskoriste.-

Zagreb je turistički grad kojeg kojeg svake godine posječuje na tisuće turista. To se podjednako odnosi na Donji grad i središte grada. Tražimo, čulo se na presici da se za održavanje fasada uzmu Eu sredstva koja su za to i planirana. Zašto se forsira uglavnom gradski novac?
- Neki kažu zbog toga što je onda jednostavnije odrađivati poslove s kumovima i prijateljima. Ja se nadam da to nije tako- rekao je Maras.

Organiziranjem ovakvih i sličnih akcija zagrebački SDP zaključio je Maras želi ispuniti glavni cilj – biti vidljiv na terenu i u službi interesa i potreba građana.