Građani Trnja sami obnovili unutrašnjost sportske dvorane

Građani Trnja sami obnovili unutrašnjost sportske dvorane

Matija Habljak/PIXSELL

Osnovna škola Trnjanska slavi 120 godina od osnutka, a danas, prvi dan školske godine, učenike je dočekala nova sportska dvorana u čijoj su se obnovi udružili sami Trnjani. Vlastitim sredstvima osigurali su novi parket za novu školsku godinu.

Nova školska godina za 200 učenika Osnovne škole Trnjanska nije mogla početi bolje. Za 120. rođendan škola je velikim dijelom obnovljena, organizirana je nastava u jednoj smjeni, a stigli su i nastavni materijali za prvašiće, istaknula je ravnateljica Nada Šimić - Današnjim danom zaokružujemo tu našu obljetnicu. Kompletno su nam uređeni fasada, krovište, stolarija, učionice za potrebe kabinetske nastave i sanitarni čvorovi.

Nakon što je Grad obnovio školu, Trnjani su se udružili i dovršili unutrašnjost sportske dvorane o svome trošku i u svoje slobodno vrijeme. Kako je došlo do ideje rekao nam je vijećnik Gradske četvrti Trnje i organizator akcije Krešimir Končić - Domar nam se u jednom razgovoru požalio na to što će dvorana izvana biti lijepa, a unutra je parket sav ostrugan i star. Jednostavno nam je sinulo da to napravimo sami, kontaktirali smo roditelje, bake i djedove, sve nas koji smo išli u ovu školu, skupili smo novac i izbrusili, polakirali, uredili dvoranu. Ona je sad i iznutra onakva kakva treba biti!

Osnovna škola Trnjanska krasan je primjer suradnje škole i cijele zajednice, od koje će zasigurno najviše profitirati djeca. A uspješnu školsku godinu učenicima i učiteljima poželjela je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević - Nadam se da će učenici i učitelji doista uživati u novoj školskoj godini, da će steći puno znanja i vrijednih stvari koje će ih pratiti kroz život i da će svoje školske dane pamtiti po najboljem.