Grad distribuira građevinski materijal za manje popravke

Grad distribuira građevinski materijal za manje popravke

foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Grad poziva građane, kojima je potrebna žurna pomoć sanacije oštećenja od potresa, da preuzmu građevinski materijal na pet punktova – privremenih skladišta. Ta mjera namijenjena je vlasnicima onih objekata koji, uz manje intervencije, mogu nastaviti normalno živjeti u svojim objektima.

Odnosi se to najviše na za građane gradskih četvrti najpogođenijih potresom (Donji grad, Gornji grad-Medveščak, Gornja Dubrava, Podsljeme i Sesvete), ali i za građane ostalih gradskih četvrti pogođenih potresom.

Građani će, prilikom preuzimanja manje količine građevinskog materijala, za nužnu sanaciju svojih objekata trebati potpisati izjavu o preuzetoj količini građevinskog materijala te izjavu da nisu zaprimili odštetu od osiguravajućeg društva. Podjela građevinskog materijala vršiti će se putem članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora uz pomoć službenika Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, a osnova podjele će biti podaci prikupljeni od Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata te podataka prikupljenih od članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora o objektima oštećenim u potresu u Gradu Zagrebu.

Građani najpogođenijih gradskih četvrti građevinski materijal preuzimaju na dolje navedenim lokacijama. Građani iz gradskih četvrti koje nisu navedene mogu se javiti u sjedište svoje gradske četvrti, gdje će se zahtjev razmotriti i proslijediti u Gradski ured za mjesnu samoupravu, te će nakon provedene procedure biti obavješteni o preuzimanju građevinskog materijala.

  1. Gradska četvrt Sesvete – DVD Kučilovina
  2. Gradska četvrt Donji grad – VII. I XVI. Gimnazija u Križanićevoj
  3. Gradska četvrt Gornji grad – Medveščak i Gradska četvrt Črnomerec – parkiralište kod krematorija Mirogoj
  4. Gradska četvrt Gornja Dubrava i Gradska četvrt Maksimir – Osnovna škola Granešina, uz sportsku dvoranu
  5. Gradska četvrt Podsljeme – Osnovna škola Vidovec i Osnovna škola Markuševec

svaki dan od 10,00 do 18,00 sati.

Podjela započinje u Gradskoj četvrti Sesvete u subotu 18. travnja 2020., a na ostalim lokacijama idući tjedan. Točan termin objavit će se pravovremeno po završetku postupka nabave.

Raspoloživ građevinski materijal:

- crijep (Kontinetal plus, Biber, Jupite i sljemenjaci s kopčom)

- drvena građa (jelove letve, štafle i daske duljine 4 metra)

- čavli za drvo (tri dimenzije)

- krovna folija (vodnonepropusna troslojna folija otporna na UV zračenje dim. 1,5 x 50m)

- mort za zidanje

- opeka (puna opeka i blok opeka u dvije dimenzije)

S obzirom na to da se radi o hitnoj sanaciji manjih oštećenja, iz Grada apeliraju na građane da budu racionalni u svojim zahtjevima te da traže samo onoliko materijala koliko je nužno za sanaciju najurgentnijih oštećenja, kako bi što više građana moglo iskoristiti ovu pomoć.