Grad kreće u prodaju poslovnih prostora u svom vlasništvu

Grad kreće u prodaju poslovnih prostora u svom vlasništvu

Sanjin Strukic/PIXSELL

Kako je jučer najavljeno, Grad Zagreb kreće u prodaju poslovnih prostora u svom vlasništvu. Za početak, Gradskoj skupštini predložiti će s prodaja 25 prostora procijenjene vrijednosti oko 22 milijuna kuna.

I dok će se dio s vremenom prodati, većinu od oko 2 tisuće poslovnih prostora Grad želi iznajmiti po tržišnim cijenama. Za razliku od toga, gradske stanove nova vlast neće prodavati. Žele njihovim najmom regulirati neuređeno tržište s podivljalim cijenama najma.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegov zamjenik Luka Korlaet

-S obzirom na financijsku situaciju idemo u aktivaciju tih poslovnih prostora, da se što više daju u zakup, da ta zakupnina bude komercijalna, ali i kada za to bude postojao interes da se ti prostori kupe od Grada, tj, da ih Grad tada i proda. Na taj način mislimo da postoji potencijal, da se povećaju prihodi u slijedećoj proračunskoj godini-, rekao je Tomašević.

-Kada govorimo o stanovima ima ih otprilike 7 tisuća, koji su u nekom režimu najma, bilo socijalnog ili javnog najma. Ova gradska vlast nema namjeru prodavati stanove-, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet

 

Tomašević i Korlaet o imovini