Grad od Mjesnog odbora traži novac za izgradnju parka za pse

Grad od Mjesnog odbora traži novac za izgradnju parka za pse Grad od Mjesnog odbora traži novac za izgradnju parka za pse

Grad stanovnicima Donje Kustošije želi naplatiti najam zemljišta za izgradnju parka za pse. Iz Grada tvrde da je zemljište, koje služi kao ilegalno odlagalište otpada, u vlasništvu Zagrebačkog holdinga, a Holding Mjesnom odboru nudi da zemljište uzme u trogodišnji zakup.

Nakon što je Mjesni odbor "Matija Gubec" od Grada zatražio da mu ustupi praznu gradsku parcelu uz prugu u Sokolskoj ulici, koja služi kao parkiralište i divlje odlagalište, kako bi na njoj izgradio park za pse, iz Grada je stigao neočekivan odgovor. Kažu da je vlasnik zemljišta Zagrebački holding te im zemljište mogu dati u zakup na tri godine uz mjesečnu naknadu od 2.447 kuna. Traže i da Mjesni odbor vlastitim sredstvima uredi park za pse. Predsjednik Mjesnog odbora Dragutin Roginić kaže da taj novac Mjesni odbor nema - Mi godišnje raspolažemo, meni se čini, s 12.500 kuna, a ovo bi godišnje iznosilo 30.000 kuna. Mi taj novac nemamo! Meni se čini da je to veliki nesporazum i, u duhu dobre volje, mislim da bi se to moglo riješiti da se stvarno izgradi park.

- Ako je Zagrebački holding u vlasništvu Grada, zašto se Grad u ovoj odluci poziva na Zagrebački holding? Ne čine li Grad upravo Mjesni odbori i Gradske četvrti - pita se gradski zastupnik HSLS-a Darko Klasić te ističe da ovakve odluke onemogućavaju projekt mjesne samouprave - Zagrebački holding, koji dosad uopće nije znao da ovo divlje odlagalište postoji, a upisano je kao vlasnik, odgovorio je samo kroz ekonomsku stranu stvari, a to je da od Mjesnog odbora, koji je zapravo vlasnik tog istog Holdinga, traži 2.400 kuna. Očito lijeva ruka u Gradu Zagrebu ne zna što radi desna i to je, nažalost, postala svakodnevica.

Iz Mjesnog odbora se nadaju da se radi o nenamjernoj grešci Gradske uprave, a od Grada traže da im zemljište bez naknade ustupi što prije kako svoje pse više ne bi morali izvoditi u parkove obližnjih škola i vrtića.