Grad šalje pismo namjere za spas Imunološkog

Grad šalje pismo namjere za spas Imunološkog

Daniel Kasap/Pixsell

Gostujući na Radio Sljemenu, gradonačelnik Milan Bandić najavio je kako će u četvrtak poslati pismo namjere Vladi o preuzimanju Imunološkog zavoda.

Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je nadležne institucije da provjere zašto je Zavod propao i kome je to bilo u interesu. Stečaj Imunološkog zavoda i otpuštanje više od 200 zaposlenika za njega je scenarij koji se ne smije dopustiti. 120 godina tradicije ne smije nestati i zato ćemo sutra na adresu Vlade poslati pismo namjere za preuzimanje Imunološkog zavoda.

"Način na koji se stečaj dogodio upućuje na marifektluke, ali neka institucije rade svoje posao. Mi smo se upustili u ovo samo da spasimo čast 120 godina tradicije Imunološkog zavoda i 220 ljudi i nećemo šutke prelaziti preko toga. Upravo u tom pismu mi govorimo zašto smo zainteresirani za to, što bi učinili i ukoliko Vlada kvalitetno ne odgovori na ono što smo mi spremni, preuzet ćemo Imunološki zavod."

Bandić se osvrnuo na e-mail koji je dobio od radnika Zavoda, a u kojem bivši direktor zavoda Davorin Gajnik traži radno mjesto za sebe kod budućeg vlasnika Zavoda. Bandiću je e-mail i više nego sporan te traži intervenciju državnih institucija.

"Ja mislim da institucije pravne države imaju posla da se pozabave s tim. Znači da tu nije sve čisto i da je pripremljeno nešto što nije na korist radnicima i tradiciji zavoda".

Bandić je ponovio kako eventualno preuzimanje Imunološkog zavoda nije core business, već da se želi izbjeći propadanje institucije od velike važnosti.