"Grad se ponaša kao loša agencija za nekretnine"

"Grad se ponaša kao loša agencija za nekretnine"

Patrik Macek/PIXSELL

Grad se ponaša kao loše agencija za nekretnine - ocijenili su u klubu GLAS-a i HSU-a. Kažu da Grad nema strategiju upravljanja svojom imovinom i ne podržavaju novi prijedlog o zakupu javnog prostora o kojem će se raspravljati na sjednici Gradske skupštine

Grad Zagreb bi trebao imati strategiju upravljanja imovinom jer njome ne upravlja, rekla je predsjednica Kluba zastupnika GLAS-a i HSU-a, Anka Mrak-TaritašPotrebno je imati strategiju, potrebno je znati što se hoće, potrebno je imati transparentne procese.  Grad ne smije biti loša agencija za nekretnine već treba štititi svoje interese, a to kontinuirano ne čini.

Na skupštinskoj sjednici za dva dana raspravljat će se i o prijedlogu odluke gradonačelnika vezana za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Grada. Iz Kluba se protive takvom prijedlogu - Gradska uprava predlaže da jednostavno i jednostrano može otkazati ugovor o najmu poslovnog prostora u vlasništvu Grada Zagreba i to na način da vlasniku, odnosno onome tko je investirao, najmoprimcu, ne vrati nikakva uložena sredstva. Mišljenja smo da će to dodatno onemogućiti korištenje prostornih prostora i da će oni zjapiti prazni - rekla je gradska zastupnica Sonja König.

Državna revizija je napomenula, ističu iz Kluba, da je više od 1 200 gradskih prostora neiskorišteno. Traže, stoga, od gradonačelnika te zapuštene poslovne prostore da u najam za simboličnu cijenu jer će se time smanjiti trošak njihovog održavanja, ali i oživjeti kvartovi i poduzetništvo u gradu.