Grad Zagreb: Posebna obavijest vlasnicima kuća stradalih u potresu

Grad Zagreb: Posebna obavijest vlasnicima kuća stradalih u potresu

Foto: Radio Sljeme

S pozirom na velik broj zbunjujućih i netočnih informacija koje građani mogu pronaći u nekim medijima, iz Grada poručuju kako je za svakog stanovnika Zagreba osiguran smještaj do trenutka sanacije njihova doma.

Navedeno se, uz stanovnike centra grada, osobito odnosi na vlasnike obiteljskih kuća stradalih u nedjeljnom potresu, a koje su nakon preliminarnih pregleda statičara označene crvenom ili žutom oznakom, neuporabljivo i privremeno neuporabljivo. Prema informaciji Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, od ukupno 26.197 oštećenih građevina na kojima su prijavljene štete, čak 9.642 su obiteljske kuće. Crvenom, odnosno žutom oznakom označeno je ukupno 1.900 građevina, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.  Pozivaju se opet sve građane koji nemaju alternativni smještaj da se jave na besplatne telefone 0800 8805 i 0800 8802 jer je za njih osiguran smještaj u Studentskom domu u Cvjetnom naselju. 

"Potrebno je naglasiti i kako su sve nadležne gradske službe i dalje aktivno na terenu, te kako je Javna vatrogasna postrojba Zagreb do danas imala 1316 hitnih intervencija vezanih uz posljedice potresa. Na terenu je i svih sedam visinskih vozila JVP Zagreb te 17 visinskih vozila suradnika (Elicom, ZG Holdinga, HEP, Zrinjevac, Velebit promet, CIOS, HV), kao i vatrogasci iz Virovitice, Bjelovara, Slunja, Siska, Varaždina, Karlovca, kojima od srca zahvaljujemo.", navodi se u priopćenju.