Grad Zagreb umjetnošću obilježava prvi dan jeseni

Grad Zagreb umjetnošću obilježava prvi dan jeseni

Tomislav Miletic/PIXSELL

Koncertom Zagrebačkih solista na Zrinjevcu i umjetničkim projektom "9 dekada/9 arkada" na tržnici Dolac Turistička zajednica grada Zagreba sutra će obilježit prvi dan jeseni. Zagrebački solisti izvest će sedam skladbi posvećenih jeseni s početkom u 17 sati, u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu.

Koncert će otvoriti "Jesen“ A. Vivaldija, a izvest će se i druga tematski odabrana djela domaćih i stranih glazbenika i skladatelja, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Scotta Joplina, Ljuboslava Kuntarića, Eduarda Gloza te Astora Piazzolle. Predviđeno trajanje koncerta je oko pola sata.

Projekt Zagrebačka glazbena doba zamišljen je kao uvertira u svako godišnje doba, a premijerno je predstavljen na prvi dan proljeća, 21. ožujka. Svaki od koncerata prenosi se uživo preko online kanala TZGZ.

Projekt "9 dekada / 9 arkada" u sklopu umjetničke platforme Artupunkutra prikazuje preobrazbu glavne zagrebačke tržnice u posljednjih devet desetljeća. Unutar devet arkada, kroz svjetlosnu instalaciju prikazat će se arhivski materijali i snimke koje omogućuju doživljaj prolaska vremena i svjedoči promjenama koje su se događale tijekom godina na Dolcu. Instalacija će se prikazivati od 23. do 25. rujna, od 20 do 23 sata.

Umjetnička platforma Artupunktura novi je projekt Turističke zajednice grada Zagreba i partnera koji do kraja rujna objedinjuje razna umjetnička događanja u Zagrebu.