Gradnja Kampa Svetice krajem jeseni

Gradnja Kampa Svetice krajem jeseni

Sanjin Strukic/PIXSELL

Gradnja nacionalnog nogometnog kampa na Sveticama neće započeti prije kasne jeseni ove godine, rekao je izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, a kao razlog je naveo kako se prije početka gradnje žele pribaviti sve potrebne dozvole za početak radova.

"Dobili smo rješenje o koncesiji, te smo bili kod zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i predstavili mu plan izgradnje. No, neće se srljati niti u jedan detalj kako bi se sve pripremne radnje obavile kako treba. U idealnim uvjetima početak gradnje će biti u kasnu jesen ove godine", rekao je Vrbanović, te naglasio: "Svetice ostaju vlasništvo Grada, a HNS je samo investitor".

Izvršni predsjednik HNS-a izjavio je kako je HNS održao sastanak i s atletičarima u kojem im je objašnjeno kako će na stadionu na Sveticama biti osiguran najveći propisani standard za atletske stadione takvog tipa koji propisuje Međunarodni atletski savez. "Naš plan gradnje ćemo što skorije predstaviti i gradskim vijećnicima kako bismo dobili i njihovu suglasnost", dodao je Vrbanović.