Gradonačelnik Bandić najavio veliko uređenje parka na Borongaju

Gradonačelnik Bandić najavio veliko uređenje parka na Borongaju

Luka Stanzl/PIXSELL

SDP-ovac Davor Bernardić zatražio je da se s dnevnog reda skine odluka o micanju Borongajske tržnice, što nije prihvaćeno. Naime, gradonačelnik je najavio veliki projekt obnove na toj lokaciji ali i riješenje problema uskoro bivših prodavača s tržnice.

Prvi gradski SDP-ovac bezuspješno je pokušao zaustaviti micanje tržnice na Borongaju.

Žao mi je što se nije našlo riješenje za te ljude koji godinama prehranjuju svoje obitelji. Točka bi trebala biti maknuta sa dnevnog reda zato što planom savjetovanja sa javnošću grada Zagreba za 2016-tu nije usuglašena sa zainteresiranim stranama.

No gradonačelnik Milan Bandić naglasio je da će prodavači s tržnice Borongaj biti zbrinuti jer će se do kraja godine naći alternativna lokacija na potezu između dubrave i Sesveta. Oni će moći ostati na Borongaju do 1. rujna, a dok im se ne nađe nova lokacija biti će raspoređeni na tržnicama najbližim mjestu stanovanja.

Usto je gradonačelnik najavio i viliki projekt na Borongaju...

Dao sam jučer nalog Ivici Rovisu da u izmjenama i dopunama GUP-a za 12 mjesec, od sutra raspiše idejno riješenje za cijelovito uređenje, parka okretišta na Borongaju. Sa podzemnim garažama, sa najljepšim parkom u gradu i fontanom najljepšoj u gradu!