Gradonačelnik Bandić ponovno o parkiranju

Gradonačelnik Bandić ponovno o parkiranju

Goran Jakus/PIXSELL

Na početku emisije Zagrebi po Zagrebu gradonačelnik Milan Bandić, na novinarski se upit osvrnuo na jučerašnju nepravomoćnu presudu protiv bivšega premijera Ive Sanadera i HDZ-a. Vezano uz neodgovorno ponašanje nije se mogla izbjeći tema - natječaja za nabavu službenih automobila za Gradsku upravu. S druge strane odgovornost, odnosno osjetljivost prema građanima Bandić je pokazao najavom pojeftinjenja parkiranja.

"...Bačena je ljaga na javni posao u ovoj zemlji, na zemlju..." - tim se riječima gradonačelnik Milan Bandić osvrnuo na jučerašnju presudu. U nastavku je komentirao i poruku sutkinje Ivane Čalić, koja je naglasila kako je navedena presuda poruka svima koji su na vlasti da se korupcija i pljačka, niti na lokalnoj niti na državnoj razini više neće tolerirati. "...Naša intencija i mene kao prvog čovjeka Grada je da je istina spora, ali dostižna...." - poručio je gradonačelnik.

Vezano uz neodgovorno ponašanje, u doba krize ponovno je otvoreno pitanje natječaja za nabavu službenih automobila za Gradsku upravu. Bandić je na njega odgovorio isticanjem činjenice da su 2008. smanjili broj automobila s 221 na 92. "...Drugo natječaj je u tijeku, vidjet ćemo hoće li se provesti do kraja... i treće jedina smo jedinica lokalne samouprave koja je... za dva posto smanjila uposlenost u administraciji..." - poručio je prvi čovjek grada.

S druge strane, odgovornost prema našim sugrađanima gradonačelnik je pokazao najavom pojeftinjenja parkiranja. "...sad ćemo ići s cijenom dolje - parkiranja u garažama i po zonama i najvjerojatnije proširenje zona parkiranja na cijeli Grad. Cijene povlaštenih mjesečnih i godišnjih karata po zonama smanjit će se 15 do 20 posto..." Za najmanje isto toliko pojeftinit će i redovne parkirne karte - najavio je Bandić.

I na kraju, s obzirom na veliki broj predanih, a još uvijek neplaćenih rješenja za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, prvi čovjek grada apelirao je na građane da što prije plate naknade, kako bi proces legalizacije išao zacrtanim tijekom.