Gradonačelnik Milan Bandić najavio dovršenje sljemenske žičare

Gradonačelnik Milan Bandić najavio dovršenje sljemenske žičare

Foto: HRT Radio Sljeme

Gradonačelnik Milan Bandić 19. obljetnicu svojeg mandata kao zagrebačkog gradonačelnika obilježio je posjetom, kako on kaže, jednoj od najvećih gradskih investicija, a riječ je o gradilištu dugo najavljivane sljemenske žičare u vrijednosti od 560 milijuna kuna.

Radovi na gradnji žičare započeli su trećem mjesecu, a odvijat će se u četiri faze, rekonstrukcija pruge Mihaljevac Dolje, izrada projektne dokumentacije za žičaru, nabava opreme i na kraju izvođenje radova. Gradonačelnik Milan Bandić najavio je završetak radova te rekao kako će se taj veliki projekt financirati.

- Trebali bi biti godovi polovicom iduće godine, najkasnije u lipnju, koliko ja znam. Probat ćemo za Dan grada Zagreba to završiti, kao što bi trebali završiti i rotor - najavio je Bandić te rekao i kako će se projekt financirati:

- Kombinacija će biti kreditnog zaduženja i dobrog odnosa s resornim ministarstvima posebno s fondovima Europske unije i gospođom Žalac. Mislimo da ćemo najmanje pedeset posto sredstava dobiti iz Europske unije. -

Na gradilištu su u tijeku radovi na donjoj postaji žičare čija površina iznosi pet tisuća kvadratnih metara, a u podrumu na dvije etaže smješteno je 210 parkirališnih mjesta. U prizemlju će biti smješten ulaz i izlaz u žičaru, blagajne i ugostiteljski objekti.

Gradonačelnik je komentirao i informaciju koja je neugodno iznenadila zagrebački konjički savez da se korisnici do prosinca moraju iseliti s Hipodroma.

- Hipodrom ide u sklopu Zagreb Cityja. Svi su tamo dok se ne proglasi javni interes Grada. To su privatni konji pa neka plate, imaju dva privatna mjesta u gradu Zagrebu gdje svoje ljubimce i konje mogu smjestiti, pa neće gradonačelnik voditi računa o konjima privatnih ljudi - rekao je Bandić.

Uz to je i komentirao doseljenje Roma u naselje Petruševec te je rekao kako je Zagreb otvoren i siguran grad za sve ljude.