Gradonačelnik Milan Bandić u obilasku: OŠ Odra i Dječji vrtić u Dragonošcu

Gradonačelnik Milan Bandić u obilasku: OŠ Odra i Dječji vrtić u Dragonošcu

foto:www.zagreb.hr

Ususret novoj školskoj i vrtićkoj godini, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je novoizgrađene objekte osnovnoškolskog obrazovanje i predškolskog odgoja: Osnovnu školu Odra i dječji vrtić Hrvatski Leskovac - područni objekt Dragonožec.

U Odri je na 2500 kvadrata izgrađena nova škola u koju će 350 učenika krenuti 5. rujna, rekao je gradonačelnik Bandić prilikom obilaska novoizgrađene Osnovne škole Odra izrazivši zadovoljstvo dinamikom radova. 

Za više od 300 učenika i njihvoih profesora koji su od studenoga 2014. zbog dotrajalosti stare zgrade bili smješteni u prostorije OŠ Kajzerica do koje su se učenici svakodnevno prevozili školskim autobusima bit će to dobra vijest.

Prema riječima voditelja Odjela za izgradnju društvenih objekata Mate Mauhara, novoizgrađena škola ima 15 učionica i dvije specijalizirane učionice predmetne nastave. Kuhinja i blagovaona su moderno opremljene te će se u školi organizirati produženi boravak za učenike od 1. do 3. razreda. Školski trg ispred škole bit će pretvoren u školsko igralište, a u godini 2017./2018. planirana je izgradnja školske dvorane. Sve učionice će biti suvremeno opremljena s projektorima, pametnim pločama i računalima. Vrijednost radova je 18.144.188,54 kuna. 

A, 1. rujna proslaviti će se početak rada dječjeg vrtića u Dragonošcu kojeg stanovnici ovog i susjednih naselja već dugo čekaju, rekao je gradonačelnik nakon obilaska novoizgrađenog dječjeg vrtića u Donjem Dragonošcu, zahvalivši roditeljima na strpljenju. 

Prema riječima ravnateljice Dječjeg vrtića Hrvatski Leskovac Renate Knez, u vrtić je upisano 64 djece u tri odgojne skupine: Maksimalni kapacitet vrtića je 70 djece, tako da nitko od djece nije ostao neupisan. Ovo je vrlo važan objekt koji će roditeljima Donjeg i Gornjeg Dragonošca i svih naselja koja gravitiraju u tom dijelu Gradske četvrti Brezovica olakšati svakodnevicu i brigu o djeci. Predsjednik Mjesnog odbora Dragonožec Marijan Hrgović izrazio je zadovoljstvo što je i rubni dio grada dobio svoj vrtić, te će mještani imati sve uvjete života kao i u drugim dijelovima grada. Vrijednost investicije je 4.790.000,00 kuna (bez opreme dvorišta i hortikulture).