Gradonačelnik najavio "Pomoći ćemo financijski građanima oko razdjelnika"!?

Gradonačelnik najavio "Pomoći ćemo financijski građanima oko razdjelnika"!?

Sanjin Strukić/PIXSELL

Bandić kaže da je od svojih suradnika zatražio da od HEP-a dobiju podatke koliko je razdjelnika topline ugrađeno, kome je ugrađeno, kada i po kojoj cijeni. Kada dobiju te podatke tražit će sastanak sa odgovornima u HEP-u i vidjeti kako pomoći svojim sugrađanima.

Na upit novinara postoji li mogućnost da Grad građanima ugradnju razdjelnika topline subvencionira čak i retroaktivno, Bandić je odgovorio potvrdno.

"Apsolutno da postoji. Međutim, bilo bi bolje da su nas konzultirali kada su snubili naše sugrađane i ugrađivali razdjelnike. Mi bi već tada pomogli, možda se ovo ne bi ni dogodilo. Ali, moja odgovornost time ne prestaje, moja odgovornost je za svakoga građanina ovoga grada, grijao se on preko toplinskih mreža, pa ugrađivali razdjelnike putem HEP-a ili se grijali preko Plinare, odnosno etažnim grijanjem koji imaju svoju uru. U svakom slučaju kada kvantificiramo program, kada vidimo koliko je to tisuća ljudi, nećemo ih ostaviti na cjedilu. I ovaj put će Grad Zagreb biti odgovoran, i gradonačelnik"