Gradonačelnik najavio uređenje Spomen-područja Jasenovac

Gradonačelnik najavio uređenje Spomen-područja Jasenovac Gradonačelnik najavio uređenje Spomen-područja Jasenovac
Nikola Cutuk/PIXSELL Nikola Cutuk/PIXSELL
Nikola Cutuk/PIXSELL Nikola Cutuk/PIXSELL
Nikola Cutuk/PIXSELL Nikola Cutuk/PIXSELL
Nikola Cutuk/PIXSELL Nikola Cutuk/PIXSELL

Nikola Cutuk/PIXSELL

Gradonačelnik Milan Bandić, izraelski veleposlanik Ilan Mor i predstavnici židovske zajednice posjetili su Spomen-područje Jasenovac. Obilazi ga sve manje posjetitelja i učenika pa će Zagreb, u suradnji s državom, uložiti u njegovu obnovu.

Gradonačelnik Bandić najavio je uređenje Spomen-područja. - Ono što sam kao gradonačelnik mogao i što činim danas ovdje s prijateljem Morom jest to da memoriramo i uredimo ovo sve skupa kako bi izgledalo civilizacijski, svjetski, dostojno mjestu prijeteta i žrtvama koje su ovdje stradale, da uredimo okoliš Memorijalnog centra i prilazne ceste, da Centru damo 100.000 kuna za studiju uređenja Cvijeta Bogdana Bogdanovića.

Predsjednik Židovske općine Ognjen Kraus istaknuo je važnost obrazovanja mladih o zločinima počinjenim u Jasenovcu. - Prošle godine je ovo područje posjetilo samo 15 škola, to znači oko 200 učenika. Prijeđimo s riječi na djela i učinimo nešto za budućnost ove države! Nitko ne okrivljuje hrvatski narod i ne misli da je on genocidan nego se Hrvatska treba obračunati sa svojom povijesti tako da konačno krenemo u budućnost, a svoju povijest ostavimo zauvijek iza sebe.