Gradonačelnik obišao gradilišta u gradskoj četvrti Peščenica-Žitnjak

Gradonačelnik obišao gradilišta u gradskoj četvrti Peščenica-Žitnjak

HRT Radio Sljeme

Gradonačelnik Milan Bandić posjetio je nekoliko gradilišta u gradskoj četvrti Peščenica-Žitnjak; gradilišta za zgrade dječjeg vrtića i škola, mjesnog odbora, izgradnju igrališta te zgradu vatrogasnog društva.

U Velikogoričkoj ulici u tijeku su radovi na budućem rekreacijskom centru. Uz dječje igralište bit će uređena trim staza te igralište za košarku, rukomet i mali nogomet. Vrijednost investicije je gotovo 2 milijuna kuna, a planira se dovršiti u idućih devedeset dana.

- Kažu kad mačke nema kod kuće da miševi kolo vode i drugo, psi laju karavane prolaze. Umjesto onih koji će non stop kolo vodit, a nisu napravili ni pasju kućicu i savjetovati gradonačelniku šta da radi, gradonačelnik je već oprostio, jer to što oni znaju ja sam već zaboravio. Ima uvijek onih koji jambe i onih koji delaju, ja spadam među ove druge. I ovi ljudi oko mene spadaju u ove druge, nikad nisu imali rekreacijski centar i da konačno dobiju rekreacijski centar - rekao je Bandić.

Gradonačelnik je posjetio i gradilište za zgradu mjesnog odbora Kozari putevi te naglasio kako se pri gradnji mora poštivati zelena površina zbog čega je bolje da se izgradi katnica s onoliko katova koliko će biti sadržaja. Direktor vodoopskrbe i odvodnje Marin Galio rekao je kako je u tijeku gradnja javnog kanala s crpnom stanicom koju su prije dva tjedna započeli na Kozari putevima u vrijednosti od gotovo 3 milijuna kuna, a čiji se završetak planira početkom rujna.

- S tim javnim kanalom će se riješiti sanitarna kanalizacija, odnosno preduvjet za spajanje oborinske odvodnje i kasnije samo asfaltiranje. Od sredine osmog mjeseca bi trebali početi s izgradnjom vodoopskrbnog cjevovoda u tri uličice s čime bi riješili vodu i kanalizaciju u ovom dijelu naselja - rekao je Galić.

Gradonačelnik je posjetio i gradilište osnovne škole u Ivanji Reki koja bi trebala biti dovršena do početka sljedeće školske godine, a obišao je i radove na zgradi osnovne škole i dječjeg vrtića te objekta Mjesne samouprave i zgrade vatrogasnog društva u ulici Resnik gradske četvrti Žitnjak.