Gradska oporba traži raspisivanje referenduma o izmjenama i dopunama GUP-a

Gradska oporba traži raspisivanje referenduma o izmjenama i dopunama GUP-a

Dalibor Urukalović/PIXSELL

Četiri oporbena kluba zastupnika u Gradskoj skupštini uputila su u skupštinsku proceduru Prijedlog za raspisivanje lokalnog referenduma o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana. Kažu to je test kako bi se vidjelo ima li Bandić i nakon poraza Kolinde Grabar Kitarović potporu HDZ-a

Zastupnik SDP-a u Gradskoj skupštini Matej Mišić rekao je da je inicijativu potpisalo 20 zastupnika u skupštini, a bilo je potrebno njih 17, odnosno jedna trećina.

Potpisali su je, kaže, svi zastupnici koji od početka mandata predstavljaju opoziciju. Klubovi gradskih zastupnika SDP-a, Lijevog bloka, HSLS-a, Glas-a i HSU-a te nezavisnog zastupnika Vladimira Ferdeljija podnijeli su tu inicijativu, kaže Mišić, jer je gradonačelnik provodio netransparentno cijeli postupak izmjene GUP-a.

Pojasnio je da ih je na taj postupak potaknula skrivena javna rasprava koja je provedena lani početkom kolovoza, u sklopu koje je podneseno 30.000 primjedbi, a većina ih je odbijena.

Natpolovična većina gradskih četvrti dala je negativno mišljenje na izmjena GUP-a - njih 11 od 17, a protiv izmjena GUP-a je i cjelokupna stručna javnost.