Gradski HDZ oštro o prijedlogu proračuna

Gradski HDZ oštro o prijedlogu proračuna

Patrik Macek/PIXSELL

Gostujući prijepodne u našemu programu, predsjednik gradske organizacije HDZ-a Andrija Mikulić ocijenio je da - po onome što se može iščitati iz Prijedloga nacrta proračuna - proračun nije ni socijalan ni razvojan.

Glavna tema predstojeće sjednice Gradske skupštine proračun je za 2015. Prva procjena gubitka za zagrebački proračun bila je 400 milijuna, a zadnja se približila brojci od 800 milijuna. Kako će se sve to odraziti na život Grada, pitanje je često postavljano u zadnjih par dana.

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Andrija Mikulić - posebice je kritizirao povećanje izdvajanja za Ured dogradonačelnice nauštrb mnogih drugih, važnijih stvari. I stoga će, najavio je, HDZ glasati protiv prijedloga proračuna.

"...imate danas evo u tiskanim medijima, 33 milijuna za zdravstvo je smanjen proračun, mislim da je to nedopustivo. Druga stvar imate Ured gospođe Švaljek koje je za 11 i pol milijuna sebi povećala iznos sredstava za Ured gradonačelnice...ne možete Vi na stavci kapitalna ulaganja u objekte društvene djelatnosti smanjitI 45 milijuna kuna...to su vam vrtići, škole... a dajete sebi...TO NIJE DOBRA PORUKA..." - zaključio je u ime gradskog HDZ-a Andrija Mikulić.

Mikulić o proračunu