Gradski HSLS napravio inventuru nove zagrebačke vlasti

Gradski HSLS napravio inventuru nove zagrebačke vlasti

Foto: Radio Sljeme/ns

Rezultatima Tomaševićeve vlasti, nakon malo više od sto dana, nije zadovoljan ni gradski HSLS. Predizborni program platforme Možemo nazvali su popisom dobrih želja, a njihovo upravljanje gradom mogućim eksperimentom.

Iz gradskog HSLS-a objasnili su najprije zašto, kao stranka s minimalnim broj mandata u Gradskoj skupštini, provode inventuru nove zagrebačke vlasti. Ponajprije zato što su i u prethodnom mandatu bili opozicija tadašnjoj vlasti, kao što su to i sadašnjoj, a iz te pozicije jasnije se vide i prepoznaju razlike u upravljanju grada.

- Sada je već očito da je predizborni program platforme Možemo bio samo popis dobrih želja koji nije do kraja razrađen, zbog čega nova gradska uprava nema strateški program djelovanja u Gradu Zagrebu, i to od rješavanja komunalnih problema do gospodarenja otpadom, kritizira predsjednik HSLS-a grada Zagreba i saborski zastupnik Darko Klasić, te ističe da je zabrinjavajući i nastavak proširenja Zagrebačkog holdinga na djelatnosti koje ne spadaju u temeljnu komunalnu djelatnost, kojom bi se Holding trebao baviti kako bi pružio što kvalitetniju i jeftiniju uslugu svojim građanima. 

Dječji vrtići i dalje rade s manjkom odgojitelja, a djeca s teškoćama u razvoju nemaju mogućnost pohađati programe dječjih vrtića jer Grad Zagreb, na čelu s novim gradonačelnikom, nije odobrio zapošljavanje dodatnih odgojitelja koji bi bili uključeni u rad s tom djecom, ističe zastupnik u Gradskoj skupštini Kristijan Jelić, koji je, dolazeći na susret s novinarima, ostao zatečen uništavanjem fasada u gradu grafitima:

- Apeliram da se građani suzdrže od takvih vandalskih grafita. Grafiti doista mogu uljepšati vizure našega grada, ali za to treba tražiti pristanak stanara. Suludo je da netko uništava i gradsku i javnu, pa i privatnu imovinu.  

No, na kraju iz gradskog HSLS-a zaključuju ipak da je nesporno da sadašnja vlast ima dobre namjere:

- Sama ta činjenica je daleko pozitivnija od djelovanja dosadašnjeg gradonačelnika koji je u gradu ostavio interesno korupcijsku mrežu. Unatoč tomu, mislimo da na loše postupke nove gradske uprave moramo svakako upozoriti kako novo upravljanje gradom ne bi postao eksperiment za koji Zagreb nakon Bandićevog vladanja više nema vremena, istaknuo je predsjednik HSLS-a grada Zagreba i saborski zastupnik Darko Klasić, te dodao da građani trebaju efikasniju gradsku upravu koja će im dati što jeftinije komunalne usluge i poreze te im time olakšati svakodnevni život i potaknuti zapošljavanje i poduzetništvo.