Gradski SDP predložio paket socijaldemokratskih amandmana

Gradski SDP predložio paket socijaldemokratskih amandmana

Sanjin Strukic/PIXSELL

Gradski SDP predložio je amandmane o poboljšanju uvjeta u obrazovanju i predškolskom odgoju, više novca za palijativnu skrb, liječenje mentalnih bolesti, stipendije za studente i zapošljavanje branitelja te za umirovljenike.

Predsjednik gradskog SDP-a Bernardić na redovitoj konferenciji za novinare uoči sjednice Gradske skupštine u četvrtak rekao je da spomenutim amandmanima žele u gradskom proračunu osigurati sredstva za one kojima je pomoć najpotrebnija. Evo za koje konkretno stavke:

"Osnovna škola Čulinec, Osnovna škola Ivanja Reka, dogradnja Osnovne škole Ante Kovačića, izgradnja dječjeg vrtića u Sesvetama, dječji vrtić Kašina, rad s darovitom djecom, stipendije, mjere zapošljavanja branitelja, podmirenje dugova zdravstvenih ustanova, mentalno zdravlje i palijativna skrb te smanjenje cijena domova za starije i nemoćne", nabrojio je Bernardić.  

Šef gradskog SDP-a ocijenio da gradski proračun za iduću godinu nije razvojan, a od gradonačelnika će tražiti operativni plan za učinkovitije korištenje europskih fondova:

"Stoje nam izdašni europski iznosi na raspolaganju i doslovno ide zadnji vlak. Sad nije više zadnji vlak, sad je zadnji vagon. Moramo kao Grad Zagreb uletjeti u taj vagon inače nećemo biti u stanju iskoristiti sredstva Europske unije, velika sredstva, riječ je o milijardama kuna koje nam stoje na raspolaganju", rekao je Bernardić.  

Bernardić je rekao i da SDP podržava svaku odluku koja ide u smjeru boljeg gospodarenja otpadom:

"Što se tiče samog razvrstavanja, naravno da to neće biti moguće preko noći. Ići će se u određene promjene postepeno, no za napraviti prave stvari nikada nije kasno. Na tragu toga nadam se da ćemo uspjeti naći zajednički jezik s Gradskom upravom", dodao je Bernardić.    

Šef gradskog SDP-a odgovorio je i na prozivanje Zdravka Mamića da SDP ruši Dinamo. Zaključio je da su predložili amandman o manjoj potpori vrhunskom sportu za milijun i pol kuna jer u teškim recesijskim uvjetima Dinamo sebi može pomoći. To pak ne mogu darovita djeca i djeca s invaliditetom, za koje bi išao taj novac, zaključio je Bernardić.