Građevinski fakultet slavi 101. rođendan!

Građevinski fakultet slavi 101. rođendan!

R.S.

Uzvanici proslave prisjetili su se povijesnog početka visokoškolskog obrazovanja građevinskih inženjera u listopadu 1919. na Građevno-inženjerskom odjelu Tehničke visoke škole u Zagrebu. Građevinarstvo je oduvijek bilo važna i cijenjena djelatnost, a u Hrvatskoj ima dugu i bogatu tradiciju.

Tijekom obilježavanja 101. godine postojanja Građevinskog fakulteta posebno priznanje dodjeljeno je Hrvatskoj radio televiziji za redovno praćenje svih važnijih dostignuća koja su se događala u akademskoj zajednici. 

Dekan fakulteta Stjepan Lakušić posebno je naglasio i to da je HRT prošle godine omogućio direktan prijenos svečane sjednice povodom obilježavanja stote obljetnice Građevinskog fakulteta u Zagrebu. 

Rektor Damir Boras naglasio je važnost Građevinskog fakulteta koji je jedan od 12 tehničkih fakulteta koji su svi zajedno krenuli od Visoke tehničke škole prije 101. godine.

Građevinski fakultet, prema Borasovim riječima, jedna je od važnih komponenata po izvrsnosti te se u novije vrijeme posebno istiće po znanstvenoj produkciji, po vrhunskoj primjeni znanosti u građevinarstvu, te po svojim patentima.