Gužve na Ilici do kraja tjedna

Gužve na Ilici do kraja tjedna

foto: www.zet.hr

Stanovnike zapadnog dijela grada jutros su neugodno iznenadili radovi. Naime zbog izmjene tračnica tramvajske pruge stvaraju se velike gužve na Ilici u blizini okretišta Črnomerec.Naoružajte se strpljenjem jer radovi će potrajati do kraja tjedna.

Radovi su počeli u subotu, no tek je početak tjedna pokazao da će gužve biti veće od uobičajenih. U blizini okretišta Črnomerec automobili i inače moraju stati kako bi propustili tramvaje, no dodatne probleme stvaraju bageri, koji povremeno blokiraju tramvaje. Vozači su uglavnom ravnodušni jer su već naviknuli na gužvu.

Anketa:

"...Pa, vrlo nezgodno. Bilo bi bolje da su bolje planirali. Nama slično. Ništa, meni je uvijek gužva. Klasično za Zagreb..." Jedino je reper Target, iz nekad vrlo popularnog dvojca Tram 11, u skladu s imidžem poprilično gnjevan; "...Ovoga, kak se zove, ja mislim da je to politički nekaj, to nije dobro za cijelu zemlje, zato jer krivo postavljaju znakove na cesti...." - poručio je Target.

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja kažu da je riječ o nužnim radovima te mole vozače i svoje putnike da budu strpljivi.

"...Radi se na tračnicama izlaznog tramvajskog terminala kako bi se obnovili sami kolosijeci odnosno sam prijelaz gdje prometuju automobili. Upravo zbog toga se stvaraju gužve i traje posebna regulacija prometa na tim cestovnim koridorima..." - pojasnio je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Radovi bi trebali biti završeni u petak.