"Hanžek" donio pobjedu Ani i Sandri

"Hanžek" donio pobjedu Ani i Sandri

Petar Glebov/PIXSELL

Dvije pobjede ostvarile su hrvatske atletičarke na 64. Hanžekovićevom memorijalu. Ana Šimić pobijedila je sa 193 cm u skoku u vis, dok je Sandra Perković do pobjede u bacanju diska došla hicem od 65.09.

Sandra po kišovitom i hladnom vremenu nije mogla do rekorda mitinga (66.29), no i ovim je rezultatom svjetska, olimpijska i europska prvakinja bila jako zadovoljna.  

„Uvjeti su bili užasni, bilo je tako hladno i bojala sam se kako će sve ispasti. Zadovoljna sam pobjedničkim hicem, drago mi je što sam pobijedila i zbog Ivančića, nedvojbeno najboljeg svjetskog bacačkog trenera“, kazala je Perković, koja će sezonu završiti na Kupu konfederacija u Marrakechu, gdje će predstavljati Europu.

Ani Šimić pobjedu je donio skok preko 193 cm u prvom pokušaju, budući da je Blanki Vlašić to uspjelo tek u trećem.

„Sretna sam zbog pobjede, premda sam se nadala većim visinama. Nažalost, padala je kiša i bilo je hladno pa je bilo teško očekivati bolje rezultate. No, mogu zato biti prezadovoljna ovom sezonom. Osvojila sam medalju na Europskim prvenstvu i bila druga u Dijamantnoj ligi, stvarno se ne mogu požaliti“, kazala je Ana.

Blanka Vlašić se nakon tri godina vratila na Hanžek i skokom preko 193 cm po kiši bila je vrlo zadovoljna.

„Super sam se osjećala i šteta što je bilo tako ružno vrijeme. Bila sam spremna za dobar rezultat. Nažalost, nakon trećeg skoka sam osjetila kako mi tonus i eksplozivnost padaju, nisam uspjela zadržati toplinu. No, kada je prošli put padala kiša skočila sam ovdje samo 190. Zagreb je poseban, ovdje sam nastupala sigurno deset puta. Staza je super, također i ljudi, ovdje mi je stvarno super“, rekla je Blanka i dodala:

U memorijalnoj utrci Boris Hanžeković na 110 metara prepone pobijedio je sa 19.39 Sergej Šubenkov, ispred Orlanda Ortege (13.42) i Ronnieja Asha (13.52). Aktualni svjetski rekorder i olimpijski pobjednik iz Londona Amerikanac Aries Merritt bio je četvrti (13.58).

Nesvakidašnji rasplet vidjeli smo u utrci na 100 metara, u kojoj su Jamajčani Asafa Powell i Kemar Bailey-Cole podijelili prvo mjesto s 10.07.