HAŠK obilježio 115. obljetnicu

HAŠK obilježio 115. obljetnicu

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Hrvatski akademski športski klubovi Mladost, poznatiji kao HAŠK ove godine obilježavaju 115 godina postojanja. Tim povodom jučer je u Velikoj skupštinskoj vijećnici održana i svečana ceremonija kojoj su nazočili mnogi hrvatski sportaši te osobe iz javnog života

Od osnutka davne 1903. pa sve do danas HAŠK Mladost jedno je od najdugovječnijih sportskih društava Starog kontinenta, a rijetko koje se može pohvaliti sportskim uspjesima kao što su njihovi. Spomenuto društvo u svojoj bogatoj sportskoj riznici broji 42 olimpijske medalje koje su osvojene u mnogim sportovima poput odbojke, vaterpola, atletike, veslanja, juda te drugih. Time se pohvalio i dopredsjedniik HAŠK-a Josip Lucić. S jednim ponosom i srećom smo proslavili 115 godina naših klubova koji čine HAŠK, sjetili smo se naše dugovječne povijesti, 42 olimpijske medalje te preko 300 drugih medalja na svjetskim, europskim i drugim natjecanjima, naglasio je. 

Svoje zavidne uspjehe najtrofejnije hrvatsko društvo duguje i ženama nastavlja Lucić. Ovdje su predstavljene mnoge žene koje su bile izvrsne natjecateljice proteklih godina, a moram reći da žene imaju aposolutno ravnopravan status u našem društvu pa čak su i ravnopravnije u osvajanju medalja, a trenutačno imamo i najuspješniju sportašicu u našem društvu, zaključio je Lucić. 

Danas je HAŠK Mladost udruga koja okuplja 28 klubova iz 22 različita športa od kojih su tri kluba za šport invalida i osoba s poteškoćama u razvoju, a od 2014. HAŠK je i član Europske klupske multisportske organizacije čiji su članovi i nogometni divovi Lazio, Olympiacos te Bayer iz Leverkusena.