Hirscher treći put na vrhu

Hirscher treći put na vrhu

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Austrijanac Marcel Hirscher "pokorio" je Sljeme treći put zaredom! Drugi je Nijemac Felix Neureuther, a treći Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag. "Profesor" Kostelić na "VIP Snježnoj kraljici " doskijao je do 18. mjesta, a nadmašio ga je njegov "učenik" Filip Zubčić završivši na 15. mjestu.

Hirscheru je to petnaesta pobjeda u slalomu čime je postao austrijski rekorder po broju pobjeda u toj tehničkoj disciplini. Neureuther je zakasnio za Hirscherom 81 stotinku dok je brončani Solevaag stigao sa 1,22 sekunde zaostatka. 

Naš Filip Zubčić ostvario je rezultat karijere osvojivši 15. mjesto s 3,10 sekundi zaostatka za vodećim Hirscherom. "Zadovoljan sam, jako iako sam možda bio previše oprezan u donjem dijelu. Prvi bodovi u slalomu i prvi bodovi pred domaćom publikom. To mi je dodatna motivacija, publika je fenomenalna, najbolja na svijetu. Navijači se čuju od starta do cilja", rekao je Filip Zubčić, koji je na Sljemenu završiti ispred Ivice Kostelića.

Ivica Kostelić je utrku završio osamnaesti, nakon što je prvu vožnju doskijao 24. "Moram biti zadovoljan, svaki bod mi je dragocjen. Nadam se da mi ovo nije posljednji nastup u Zagrebu", rekao je Kostelić i dodao: Borba je rutina u našoj obitelji, mi ne odustajemo", rekao je Kostelić, koji je zahvalio navijačima na velikoj podršci.

Prema procjeni organizatora, muški slalom na Sljemenu pratilo je oko 15 tisuća gledatelja