HNS - za smjenu Kosora; naš interes su - građani

HNS - za smjenu Kosora; naš interes su - građani

foto: www.hns.hr

„Gradska organizacija HNS-a jasna je opozicija u Gradu i kao takva djeluje. Naš interes su isključivo građani Zagreba i smatramo da aktualna politička situacija ide samo na njihovu štetu“ - komentar je predsjednice zagrebačkog HNS-a Anke Mrak Taritaš nakon potvrde da su zastupnici s nezavisne liste Milana Bandića raskinuli koaliciju sa svojim partnerima u Gradskoj skupštini.

"...U Gradskoj skupštini se zapravo dogodila politička rastava braka između dva koalicijska partnera i to me uopće ne iznenađuje... - naglasila je predsjednica zagrebačkog HNS-a.

„...Naši zastupnici u Gradskoj skupštini će dići ruku za smjenu aktualnog predsjednika Darinka Kosora. Naime, kada naši građani idu na izbore, oni glasuju za određenu stranku i njihovu politiku, a naknadnim dogovorima neke stranke unose nepovjerenje kod glasača...“, istaknula je Mrak Taritaš i dodala da se građanima jasno mora reći tko je pozicija, a tko opozicija.

Također je podsjetila da je zagrebački HNS još na početku bio protiv imenovanja Darinka Kosora za predsjednika Gradske skupštine. „...Za očekivati je određeno preslagivanje u Skupštini i sklapanje neke druge koalicije. No, treba naglasiti da se kroz posljednjih 15 godina i vladavinu Milana Bandića, pokazalo se da su velike gradske stranke SDP i HDZ izgubile na vidljivosti i da nemaju jasne stavove...“ - upozorila je Mrak Taritaš i pozvala sve stranke koje žele participirati u političkom životu Grada Zagreba da se probude i da pokažu jasne stavove.

Inače gradska organizacija HNS-a i Ženska inicijativa zagrebačkog HNS-a pokrenuli su prijpodne inicijativu za rad vrtića u dvije smjene, odnosno mogućnost korištenja dječjih vrtića u vremenu od 14 do 22 sata. Spomenutom inicijativom bi se omogućio boravak djece u vrtiću u skladu s njihovim potrebama, a cijeli projekt dio je i programa zagrebačkog HNS-a za predstojeće redovite lokalne izbore.

Akciju pod nazivom „Rad dječjih vrtića u dvije smjene“ predstavila je ispred Dječjeg vrtića Iskrica, Kruge 3 predsjednica Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba, članica Predsjedništva HNS-a te ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.