Hoće li se riješiti problemi stanovnika Podsljemena?

Hoće li se riješiti problemi stanovnika Podsljemena?

Tomislav Miletic/PIXSELL

Vijeće za prevenciju Gradske četvrti Podsljeme održalo je sjednicu na kojoj se raspavljalo o problemu prometa, vandalizmu, konzumaciji droga te o sigurnosti građana u tom dijelu grada. Na sjednici su sudjelovali i predstavnici gradske policije koji su predstavili moguća rješenja za probleme.

Na zahtjev tamošnjih građana, Vijeće za prevenciju Gradske četvrti Podsljeme, organiziralo je sjednicu na kojoj su sudjelovali, između ostalog, predstavnici gradske policije te ravnatelji vrtića i škola.

- Htjeli smo predstaviti problematiku s kojom se susreće Vijeće Gradske četvrti Podsljeme. Mi želimo istaknuti da za nesavjesne vozače ili delikvente nema mjesta u našoj sredini. Želimo i da građani sami prijave probleme - napomenuo je predsjednik Vijeća, Krešimir Kompesak. 

Na sjednici se najviše  raspravljalo o problemu prometa - Od velikih brzina, od kršenja prometnih pravila, od nepropisno parkiranih vozila i slično - rekao je Kompesak koji je i naveo koja su rješenja na sjednici predložili policijski službenici - Podizanje plohe kod vrtića i škole; ploha je velika 20-ak metara, na njoj se mora usporiti, a može se napraviti i pješački prijelaz;  signalizacijom, prometnim znakovima za usporenje brzine te policijskim ophodnjama i prometnim redarstvom koji bi sankcionirali vozače.   

I dok se na promet može utjecati oblikovanjem infrastrukture, problem vandalizma i konzumacije droga, predstavlja puno veći problem - Ako obitelj nije odgojila dijete onda, za pretpostaviti je, da će jako teško sustav dalje pomoći. Mi kao Policijska uprava zagrebačka puno ulažemo u prevenciju i puno ulažemo u programe koji se odnose i na predškolsku i školsku dob te smo dosta prisutni u zajednici - poručio je pomoćnik načelnika četvrte gradske postaje, Miro Štefanec

Iz Vijeća Gradske četvrti Podsljeme najavili su da će zapisnik i navedena rješenja poslati svim nadležnim službama, a moli se i građane da se uključe u prevenciju jer se ovakvi problemi i njih tiču.