Hrvatske svjetske igre u Zagreb dovode 1000 sudionika iz 30 zemalja

Hrvatske svjetske igre u Zagreb dovode 1000 sudionika iz 30 zemalja

Goran Stanzl/PIXSELL

Najveće amatersko sportsko natjecanje koje okuplja Hrvatice i Hrvate u Lijepoj našoj i izvan nje - V. Hrvatske svjetske igre, bile su tema konferencije za novinare na kojoj su, između ostalih, govorili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa Vinko Sabljo

Od 21. do 25. srpnja u Zagrebu će se, nakon Zadra, treći put okupiti više od 1.000 sudionica i sudionika te gostiju koji će na Trg bana Josipa Jelačića doći iz čitavog svijeta. Taj, jedinstveni sportsko-zabavni projekt, koji se održava u organizaciji Grada Zagreba i Hrvatskog svjetskog kongresa, pomaže mladima da bolje upoznaju stari kraj iz kojih dolaze njihovi djedovi ili roditelji. Tko sve može nastupiti i u kojim sportskim disciplinama, rekao nam je ravnatelj Hrvatskih svjetskih igara Vinko Sabljo:

- Što se dobnih skupina tiče, liste prijava bit će od 7 do 100 godina. Svakako ćemo prilagoditi skupine kako bi svi zainteresirani bili zadovoljni. Što se sportova tiče, sigurno će se gledati utakmice iz nogometa, košarke, rukometa, tenisa, stolnog tenisa i tenisa te šaha. Očekujem da će se satnica pripremiti u 15 do 18 sportova -

Na Hrvatskim svjetskim igrama nastupit će i Lovro Ivošević koji se nakon školovanja u Njemačkoj vratio u Hrvatsku gdje živi i radi kao psiholog u Omladinskoj školi Dinama. Kako je naglasio družeći se s novinarima, roditelji i druženja u crkvi potaknule su ga da spremi torbe i dođe u Zagreb gdje misli i ostati. 

I ovaj dolazak mladih iz više od 30 zemalja i SAD-a sigurno će još više osnažiti neraskidivu vezu između dijaspore i Lijepe naše.